V Brně se dařilo dorostencům

Konec června je vždy pro dorost ve znamení Brna a ani letos tomu nebylo jinak.  Ve skupině máme Bulldogs Brno, Atlas Blansko, Předvýběr MB a FBŠ Olomouc.  První den porážíme Brno 4:0, Blansko 10:3 a připisujeme si 6 bodů do tabulky. V pátek sice nejprve prohráváme s Mladou Boleslaví 5:1, ale na palubovce se hrál výtečný florbal a výsledek byl pro nás trošku krutý. Večer si pak naštěstí spravíme náladu výhrou nad Olomoucí 8:1. Díky skvěle zvládnuté základní skupině jdeme do sobotních vyřazovacích bojů jako nasazený tým až do druhého kola a ráno můžeme odpočívat. 

Ve druhém kole play-off změříme síly s T.K.S. Turnov. Vstup do zápasu se nám nepovedl a v 8. minutě prohráváme již 2:0. Po druhé brance se kluci probrali a zbytek zápasu se hraje už v naší režii. Zápas postupně otáčíme a nakonec vítězíme 6:3. V osmifinále nás čeká H Test Tatran Střešovice.

Opět se hraje skvělý florbal plný nasazení a osobních soubojů. Tatran v první třetině odskakuje do vedení 2:0. Nám se v úvodu druhé třetiny podařilo snížit na 2:1. Při snaze o vyrovnání jsme hru trošku otevřeli a Tatran zvyšuje na 3:1, což byl nakonec i konečný výsledek. I přes prohru si připisujeme jedno z nejlepších umístění v turnaji. 

Ohlasy trenérů Martina Vašíčka a Pavla Kouby: „Klukům chceme poděkovat za skvěle odehraný turnaj v Brně. Nepamatujeme, že bychom do play-off šli jako nasazený tým po základní skupině a dostali se mezi nejlepších 16 týmů turnaje. Klukům z ročníku 2007 přejeme, ať se jim daří v další kariéře a se zbytkem týmu se uvidíme na letní přípravě.”