Starší žáci se představili na Prague games

Druhý červencový víkend patřil prestižnímu Prague games. Starší žáky čekaly ve skupině tři celky – Snipers Bratislava (1:5), Gulivers Brno (2:3) a švýcarský Seeland (1:2). Po nepovedené základní skupině museli Štíři do předkola play-off, kde porazili švédské FBC Lerum 4:3. V dalším kole ale prohráli s Curychem 1:3, čímž se už kvalifikovali jen do play-off B, kde skončili hned v prvním kole po prohře s Kladnem 4:5 po nájezdech.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Turnaj budu považovat za úspěšný jen v případě, že si hráči uvědomí, že se musí vrátit k tvrdé dřině na trénincích a individuálním fyzickým tréninkům. Můžeme se vymlouvat, že částí týmu prošla před turnajem střevní chřipka, že nám chybělo několik obránců z tradiční sestavy, že prohry byly těsné nebo že je to jen jeden výsledkově nepovedený turnaj za celou sezonu. Ale pokud chceme být k sobě upřímní, zlepšovat se a vrátit se zase na vítěznou vlnu, tak si musíme přiznat, že ne všichni hráči trénovali v posledním období poctivě a výsledkem bylo, že jsme již v prvním zápase prohráli většinu osobních soubojů a ve druhém kole play-off odpadli fyzicky, i když hráči v tomto utkání nechali na hřišti všechno, co momentálně měli.

Pozitivně určitě můžeme hodnotit, že na turnaji dostalo šanci několik hráčů širšího kádru, kteří se neúčastnili předešlých turnajů PFC. A že v každém zápase jsme měli kvalitního soupeře a zápasy se tak hrály naplno až posledních sekund, čímž se jednalo letos o nejkvalitnější turnaj.


Tento projekt byl podpořen Jihočeským krajem