Review – Štíři i ve druhém kole vyšli bodově na prázdno

Muži A vyrazili ve druhém kole na hřiště Hradce Králové. I přesto, že se jim podařilo srovnat krok z 2:5 na 5:5, tak vyšli bodově na prázdno.

Vstup do zápasu se Štírům nepovedl, když rychle prohrávali o dvě branky. Poté Jihočechy ale nedisciplinovanost domácích vrátila do hry. Oproti zápasu s Plzní se budějovickým povedlo zlepšit obranou činnost, stále však není stoprocentní efektivita zakončení, která je stále sráží dolů. I přesto bylo ve třetí třetině skóre 5:5, poté 6:6. Rozhodujícím momentem zápasu byla 57. minuta utkání a nařízené trestné střílení pro Hradec. Bohužel pro Štíry byl hráč Východočechů úspěšný a proměnil svou možnost přiblížit svůj tým ke třem bodům. Poté už žádná branka nepadla a po šedesáti minutách na tabuli svítilo skóre 7:6 ve prospěch domácího týmu.

Hodnocení trenéra Štírů Lukáše Malého: „Tak dneska pro nás smolný utkání, protože jsme ho prohráli v posledních třech minutách, kdy jsme dostali gól z nájezdu na 6:7. Nicméně si myslím, že první a třetí třetina byla vyrovnaná, měli jsme v nich hodně šancí, ale ve druhý třetině jsme propadli, tam byl lepší soupeř. Byli jsme tam moc pasivní, ztráceli jsme balóny, a to možná ve výsledku rozhodlo. Dneska jsme si vytvořili spoustu šancí, ale stejně jako v předchozích zápasech jak v poháru, tak v lize bohužel nejsme schopní proměňovat brejky. A to je prostě těžký, když nedáváme ložený šance, tak nás to stojí body.”

Foto: Flickr – FbC Respect Hradec Králové

Rozhovory a sestřih