Preview – Štíři znovu doma, tentokrát přivítají Florbal Ústí

Po nedělním vítězství s Orkou budou chtít muži z Českých Budějovic opět slavit tři body. Tuto neděli 29.9. přivítají od 16:30 Florbal Ústí.

Po nevydařeném startu soutěže přišlo ve třetím kole konečně štírské vítězství, když porazili Orku 7:6. Avšak nebylo to vítězství jednoduché. Do příštího zápasu musejí budějovičtí rozhodně zlepšit výkon v obraně, aby nedostávali laciné góly. Štíři se ale budou moci v útoku spolehnout na Jana Králíka, který v minulém kole zaznamenal hattrick a také dvoustý start za áčko. Celkově má na svém kontě už 7 bodů za 5 gólů a 2 asistence, v tabulce se střelců mu tak zatím patří čtvrté místo. Úspěšně mu bodově dýchá na paty Dominik Vlček, který se svými sedmi asistencemi vede tabulku asistencí celé soutěže.

Ústí má na svém kontě stejně jako Štíři jednu výhru. Ve druhém kole zvítězili na půdě Plzně 9:5. Porážky přišly proti Butchis (4:5) a proti Hradci Králové v minulém kole (5:8). Ústeckým florbalistům v tomto utkání nevyšel závěr zápasu. Třetí třetinu prohráli 0:5. Po sérii chyb si nechalo Ústí zápas vyrovnat a poté v 53. minutě otočit. Hradec pečetil výhru dvěma trefami do prázdné branky.

Zápasy minulou sezónu vyzněly lépe pro tým ze severu Čech. Štíři na ně dvakrát nestačili po výsledcích 2:5 a 2:8.

Foto: Flickr Florbal Ústí