Mladší žáci bez ztráty bodu

První turnaj v nové sezóně odehrál tým FBC Štíři zelení v Jindřichově Hradci. Byl to první turnaj po dlouhé letní pauze a tak se nově vytvořený tým mladších žáků těšil až rozhodčí foukne do píšťalky a kluci budou moci ukázat, co se během letního soustředění a tréninků naučili. 

První zápas proti domácímu Jindřichovu Hradci náš tým vyhrál 15:0 a tak zavládla v kabině velká spokojenost. Takový zápas byl na rozjezd soutěže ideální, ale takový výsledek v 1. koši už asi neuvidíme.

V druhém zápase nás čekal tým Písek – Black a dal se očekávat vyrovnaný souboj, tak jak tomu bylo loňskou sezónu. Náš tým soupeře nepouštěl do větších šancí a v polovině utkání vedl 3:0. Po konci utkání svítilo na ukazateli skóre 7:1 a kluci mohli oslavit vítězství nad tímto soupeřem.

V třetím utkání nás čekal tým Strakonice – Červení. V minulé sezóně vzájemné duely byly taktéž vyrovnané a to samé platilo i v tomto utkání. Soupeř se na nás dobře připravil, ale i v tomto utkání kluci dokázali soupeře porazit 4:0.

Do posledního zápasu s týmem z Tábora kluci vstoupili dobře a opět se náš tým dostal do vedení. V polovině utkání byl stav 2:1 pro náš tým. V druhé části utkání náš tým přidal další branky a tak byl konečný stav 5:1.

Za turnajové 4 výhry a skóre 31:2 musím kluky pochválit. Jsem rád, že kluci z ročníku 2013 do týmu skvěle zapadli a celý tým vydržel náročný styl florbalu, který chceme po celou sezónu předvádět. V brance nás opět podržel brankář, na kterého budou kluci po celou sezónu spoléhat. 

Z turnaje máme záznamy utkání, na kterých klukům ukážeme ještě mírné nedostatky, které budeme chtít do dalších turnajů zlepšit, protože soupeři nám budou chtít vrátit porážky a kluci ví, že další turnaj budou muset předvádět minimálně stejné výkony, aby byla šance zápasy vyhrát.

Děkujeme soupeřům a rozhodčím za pěkné zápasy. Divákům za podporu a těšíme se na další utkání v této sezóně.