Elévové odehráli 2. kolo ligy na domácí palubovce

V neděli 20.10.2024 se všechny tři týmy elévů představily v domácím prostředí budějovické sportovní haly. Tým zelených a modrých nastoupil k zápasům prvního koše a tým žlutých zabojoval o postup ve čtvrtém koši. Hrálo se na třech hřištích, jelikož se v hale hrál i pátý koš. Pořadatelsky bylo vše zvládnuté na jedničku, všechny turnaje se dařilo odehrát dle časového harmonogramu a jako velké pozitivum beru, že pro diváky byla zajištěna tribuna. Nyní se postupně podíváme, jak se dařilo jednotlivým štírským týmům a jak turnaj hodnotí trenéři týmů. 

Začneme u zeleného týmu, který vedlo trenérské duo Vendy Podzimková a Radek Stehlík.  První koš přisoudil zeleným tým Milevska, Písku, FA Č.Budějovice a náš tým modrých. Mimo jednoho klopýtnutí s Pískem, které zmiňuje v komentáři i trenérka Vendy se turnaj výsledkově našim „green boys“ vydařil.

Komentář trenérky Vendy Strouhalové: „Do turnaje jsme vstoupili vítězně, další zápas nám ukázal, na čem ještě zapracovat. Po zbytek turnaje jsme brali 3 body ze zápasů. Děkujeme rodičům za podporu a hráčům za bojovnost.“

Modrý tým pod trenérským vedením Jirky Maršíka a Petra Zuba odehrál první koš i za dohledu trenéra A-týmu mužů Lukáše Malého. A jak se týmu dařilo, se dovíme v komentáři níže.

Komentář trenéra Jirky Maršíka: „S týmem modrých elévů jsme se probojovali v minulém turnaji do prvního koše. Tam jsme se logicky setkali s těžšími soupeři, kdy jsme polovinu zápasů dokázali hrát vyrovnanou hru.Z méně povedených zápasů jsme si vzali to lepší a víme, na co se máme zaměřit v trénincích. Velkou podporou pro nás byl zkušený druhý trenér Petr Zub. Na závěr bych rád opět poděkoval hráčům a odvážnému zastupujícímu gólmanovi za nasazení v každém ze zápasů.“ 

Třetí v akci byl tým žlutých, který měl na starost trenér Dan Placer. Čtvrtý koš nabídl postupně souboje s Meťákem girls, Soběslaví, Strakonicemi a Českým Krumlovem.

Kluci rozjeli turnaj ve velkém stylu a hned první dvě utkání byla vítězná. Ve třetím utkání kluci ukázali svou morální sílu a dokázali skoro ztracený zápas zremízovat. Poslední utkání se výsledkově nepovedlo. I přes velkou snahu našich borců byla krumlovská gólmanka k nepřekonání. Kluci nemuseli moc smutnit, jelikož si i tak vybojovali postup do třetího koše.

Komentář trenéra Dana Placera: „V týmu se objevilo několik nováčků, takže jsem neměl nějaké velké očekávání. Kluci mne, ale velmi mile překvapili a hráli pěkně týmově. Snažili se dodržovat trenérské pokyny a když se k tomu přidal výborný výkon gólmana, tak z toho byl hezký postup do vyššího koše. Pokud seřídíme lépe střelecká mířidla a zapracujeme na obranné fázi, tak můžeme příště opět myslet na nějaký pěkný výkon. Velké poděkování pořadatelům, slečně rozhodčí a zejména našim věrným fanouškům. Díky moc.“

Sestavy týmů:

Zelený tým: Maršík – Stehlík, Sejk L., David M., Marek D., Chýška, Konopa, Filas, Němeček

Modrý tým: Anderl – Sejk M., Placer, Wagner, Kočí, Rajnoch, Šimek, Bárta, Třeštík

Žlutý tým: Anderlík – Stupka, Tůma L., Smola, Herman, Trnka, Lád, Krédl, Duda, Rajdl