Preview – Štíry čeká cesta do Chomutova

Budějovické muže čeká další výjezdní utkání, v sobotu 19.10. mají na programu v rámci 7. kola 1. ligy mužů od 16:30 utkání v Chomutově.

V posledním zápase Štíři podlehli brněnskému Hattricku 5:8 a aktuálně se nacházejí na se sedmi body na 10. příčce tabulky 1. ligy. Hattrick prostě vždy dokázal v pravou chvíli zapnout motory a strhnout zápas na svou stranu. Všichni v budějovickém klubu věří, že tentokrát to budou právě Štíři, kteří budou diktovat tempo hry a tahat za delší konec. Opět budou důležité speciální týmy. Štíři si stále drží dobré dobré procento využití přesilových her, konkrétně 37.5%. To je aktuálně páté nejlepší číslo celé ligy.

Soupeřem Jihočechů bude dvanáctý DDQ Florbal Chomutov. Jejich první vítězství zapsali ve třetím kole proti Náchodu 9:8 v prodloužení a jediné vítězství za tři body slavili Severočeši v pátém kole, když na svém hřišti rozdrtili Slavii Plzeň 8:2. V tabulce mají tedy na svém kontě pět bodů. Oproti loňské šesté pozici je Chomutov za očekáváním. Soutěž je ale stále na svém začátku a možná právě teď začnou vyhrávat. Oba týmy potřebují nutně body, takže nás čeká bitva o každý centimetr palubovky.