Béčko juniorů doma stoprocentní

Junioři B zahájili sezónu v českobudějovické sportovní hale dvěma výhrami.

FBC Štíři Č. Budějovice B – 1. FbK Tábor 7:4 (2:0,1:2,4:2)

Zápas začíná převahou soupeře. Ve 4. minutě jdou Štíři do vedení kuriózním gólem – oba týmy střídají a jeden z táborských hráčů chce míček poslat bekhendem za vlastní branku jenže ho posílá do vlastní branky překvapeného táborského gólmana, vlastenec jak vyšitý. Poté se hra vyrovnala a ve 12. minutě zvýšil po krásné kombinaci Domín na 2:0. Druhá třetina začala opět náporem soupeře a v polovině druhé třetiny bylo srovnáno. V poslední minutě druhé třetiny vyslal brankář Patrik Novotný do brejku Kravčuka a ten se nemýlil – 3:2. Ve druhé minutě třetí třetiny je opět srovnáno, ale za minutu vrací Štírům vedení z rozehrané standardní situace Kravčuk. Pět a půl minuty před koncem přicházínejhezčí moment zápasu, Capl si bere míček za vlastní brankou a projde s ním přes celé hřiště zvyšuje na 5:3. Tábor si bere time-outa odvolávají brankáře, Štíři v jedné dobré příležitosti míjí prázdnou branku a minutu a půl před koncem Tábor snižuje na 5:4. Minutu před koncem si berou time-out Štíři a pětice Malý,Tinavský, Kopecký, Mešejda, Domin má za úkol ubránit závěrečný nápor soupeře. A vede si znamenitě nejenže soupeři nedovolí žádnou nebezpečnou střelu, Domín vypíchne míček a doveze jej do prázdné branky. Čtyři vteřiny před koncem dává definitivní podobu výsledku Mešejda.

FBC Písek – FBC Štíři Č. Budějovice B 2:7 (1:0, 1:3, 0:4)

Víc než dvě třetiny nás soupeř mačkal jako citron, ale Štíři obětavě bránili a  zblokovali neuvěřitelné množství střel a co prošlo, to to až na dvě výjimky pochytal brankář Vaněk. Za stavu 4:2 pro Štíry už soupeř nenašel sílu s výsledkem něco udělat, Utkání bylo galapředstavením Víti Capla, který pěti góly a jednou asistencí zařídil šest ze sedmi štírských gólů.

Sestava Štírů: Patrik Novotný, Vaněk. – Flégl, Malý, Domín. Kravčuk, Capl, Tinavský, Kaňák, Adámek, Mešejda, Kandl, Doucha, Tejko, Kopecký, Moudrý.

Hodnocení: Hráči možná překvapili i sami sebe, plný bodový zisk z úvodního turnaje je příjemný, ale výsledek nepřeceňuji, herně byli Písek i Tábor lepší vyhráli jsme díky výbornému výkonu obou gólmanů. větší bojovnosti, obětavosti a hodně také pomohli hráči z A týmu dorostu.