Elévové třetí na pražském turnaji

V sobotu 14.9. jsme se vydali na Open Air cup. Jelikož pršelo, odehrával se turnaj v nafukovací hale Bublina, kterou využívají pražští Bohemians. Cesta do Prahy byla ze začátku lehce ospalá, neměli jsme ,,kupíčka“, a do Tábora o nás věděl celý vagón.  Jelikož jsme jeli v 5:57, tak s námi seděli jen naši fanoušci. A těm to nevadilo. Pak kluci mastili karty nebo na telefonech. Po příjezdu vlaku, jsme pokračovali na metro, které nás dovezlo skoro na místo. Museli jsme cca 300 metrů pěšky a nebyla značená cesta do haly. Kluky jsem vedla tak o 200 metrů dál a museli jsme se vracet. No pořádně jsem si to vyslechla. Šatnu jsme sdíleli s Českou lípou, kterou jsme pak potkali ve osmifinále, ale nebudu předbíhat. První zápas ve skupině jsme narazili na Kladno. Prohráli jsme poměrem 6:3. Další zápas proti Mladé Boleslavi jsme také prohráli ale už jen 5:2. V dalším zápasech ve skupině už jsme neprohráli. V osmifinále jsme narazili na již zmíněnou Českou Lípu, přes kterou jsme prošli do čtvrtfinále. Zde na nás čekal Florbal Chodov. Zdolali jsme ho 10:6. V semifinále jsme se utkali s Mladou Boleslaví, se kterou jsme již hráli ve skupině. Bohužel jsme prohráli 9:4 a připravovali se na zápas o 3. místo. Soupeřem nám byl druhý tým z Mladé Boleslavi, udolali jsme ho a mohli slavit 3. místo!

Rozhovory s hráči: 
Martin Sejk
Že jedu na turnaj jsem se dozvěděl, až když mě ráno tahali z postele. Na začátek jsme dostali nejtěžší týmy Kladno a Boleslav, které pak vyhrály zlato a stříbro. Turnaj mě moc bavil dal jsem i góla, prvního za elévy. 

Tom Tůma
Ráno jsme vstávali brzy, Vlakem jsme odjížděli v 6 hodin do Prahy. Dva zápasy jsme prohráli. Ostatní jsme vyhráli. Umístili jsme se na třetím místě. Dal jsem 6 gólů.

Domča Filas
Užil jsem si to, bylo to tam dobrý, vstával jsem ve 4 ráno a jeli jsme tam půl hodiny. Jak jsi hrál? Dobře jsem hrál. Bavilo tě to? Jo, bavilo, bylo to dobrý.

David Matyáš „Davído“
Co mám říct? No o tom turnaji. Bylo to dobrý, hráli jsme dobře, byla to hezká hra. Jak jsi hrál ty? Dobře a bavilo mě to.

Kuba Kozák
Já nevím co. No o tom turnaji něco. Tak jako bylo to docela dobrý, makali jsme a jako ty první dva zápasy moc ne, ale pak už docela jo. Třeba kolikátý jste byli můžeš říct a takový. Byli jsme třetí a máme pohár a prohráli jsme jenom dvakrát a jinak všechno vyhráli. To je asi všechno.

Jáša Vinický
Hm, že jsem rád že jsme vyhráli třetí místo a pohár, že jsem dal nějakýho góla a že jsme vyhráli medaili a že jsem si zahrál. A k cestě chceš něco říct? Jo, že jsme byli ve vlaku a jeli jsme vlakem. 

Peťa Nagy
Počkej to mám říkat? No jasně. Takže hala podle mě byla skvělá a potom hráli jsme dobře. Na začátku jsme trochu se museli ještě probrat. Potom už jsme se nějak probrali a potom bylo pěkný skvělý 3. místo. Tvůj výkon? Já jsem s mým výkonem hodně spokojenej a doufám, že to takhle bude dál.

Luky Sejk
Turnaj bych zhodnotil tak, že já si myslím, že jsme hráli hodně dobře. Dal jsem 10 gólů, můj brácha dal 1 gól, byli jsme nakonec 3. Nejtěžší týmy mi přišlo Kladno modrý a Boleslav black a ta hala byla hezká, a to je asi všechno.

Kuba Stehlík
No tak bolel mě kotník. No první zápas se nám moc nevydařil, druhej taky ne a my jsme měli dobrý soupeře, ale potom už jsme začali vyhrávat dvakrát ve skupině, tak jsme byli 3 ve skupině. Potom jsme dostali v osmifinále Českou Lípu. Ne, jo, asi jo. Potom ve čtvrtfinále jsme dostali Chodov a potom v semifinále jsme dostali Mladou Boleslav, se kterou jsme prohráli i ve skupině a potom jsme dostali Mladou Boleslav další, ale tu horší a proti tý jsme vyhráli a byli jsme 3. a vyhráli jsme pohár a bylo to dobrý.

Maty Placer
Líbil se mi turnaj, protože jsme dávali hodně gólů a hráli jsme dobře, napadali jsme i, stříleli jsme i hodně a bránili jsme i, proto jsme se zasloužili prostě tu medaili a ten pohár.

Komentář trenérky Vendy Strouhalové:
Chtěla bych kluky pochválit za reprezentaci klubu. Jsem ráda, že jsme na takovém turnaji byli schopni konkurovat a získat 3. místo. Je začátek sezony, tak víme na čem dál pracovat. Také děkuji věrným fanouškům za podporu během celého turnaje.

Fotografie: FBŠ Bohemians